sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Pitsihuivi

Hei vaan pitkästä aikaa! Joulua vietettiin reissun päällä ja nyt on kotoiltu pari päivää. Mukana matkalla oli tietysti lankoja ja puikkoja ja jotain tuli tehtyäkin. Esimerkiksi tätä huivia:


Ihastelin taannoin AnniKaisen blogissa yllärihuivia ja sain sitten häneltä ohjeenkin. Ohje on peräisin Lankakomero-blogista. Ohje oli selkeä ja huivi oli oikein mukavaa neulottavaa. Lankana mulla on Dropsin Baby Alpaca Silk, todella ihanan pehmeä ja mukava lanka. 70% Baby Alpaca ja 30% Mulberry Silk. Sillehän on tietty käsinpesu, mitä yleensä välttelen... mut jospa huivia ei tarvitsisi yhtenään olla pesemässä :)


Puikot taisi olla 4mm. Mietin pitkään, että otanko 5 vai 6 kerää lankaa ja päädyin sitten kuuteen. Hyvä niin, sillä päättelykerroksella piti se kuudes aloittaa. Päättely tehtiin virkkaamalla, mainio idea jota aion soveltaa jatkossakin. 

Muutaman kerran pudottelin silmukoita ja manasin itseni alimpaan... mutta ei niitä mokia onneksi helpolla huomaa tuolta seasta. Viimeistelin huivin höyryttämällä silitysraudalla, en keksinyt mitään paikkaa mihin pingottaa tuota. 

Yhdet sukat on valmiina odottamassa postausta ja yhdet kämmekkäät viimeistelyä vailla. Suunnitelmissa neuletunikaa ja taas sukkaa... pitäisi saada noita lankavarastoja pienemmäksi et voisi ostaa uusia :D

Olen myös aikeissa ommella itselleni villakangastakin, mutta jotenkin kehtuuttaa se leikkuupuoli :P

8 kommenttia:

 1. Mallineule on totta vie kaunis ja erottuu niin hyvin tuossa eka kuvassa! Hyvää Uutta Vuotta! -eija

  VastaaPoista
 2. Olen mykistynyt!
  Olen aina ihaillut pitsihuiveja, en ikipäivänä saisi tuollaista aikaiseksi. Toisinsanoen en ole edes uskaltanut yrittää. Kannattaisi varmaan kokeilla ensin jotain pienempää. Sainkin pukilta Neulojan käsikirjan, jossa on ohjeet monenlaisiin neuleisiin, myös pitseihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsihän on vaan langankiertoja ja yhteenneulottuja silmukoita =) Eikun kokeilemaan vaan!

   Poista
 3. Toi on hiano!! Kiitos matkaseurasta :) Sulle on myöskin tunnustus <3

  VastaaPoista
 4. Voi juku, sinähän nopiasti teit sen ja miten hieno siitä tuli! Tuo musta väri tuo mukavasti dramatiikkaa huiviin. Taitava olet! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan, itse olet taitava :D

   Hyvää uutta vuotta teitillekin!

   Poista